Favoriet

Trekkers

Kioti DK

Trekkerbouwer Kioti komt met een nieuwe serie, de DK. Die vervangt de series DS en LX. De serie is driekoppig. De grootste heeft een motorvermogen van 41 kW (55 pk) en common rail motor uit eigen huis.

Onder de 42 kW sterke DK, zijn er de uitvoeringen met 37,5 kW (50 pk) en 34 kW (45 pk). De trekkers komen met 16 versnellingen voor- en achteruit. Van rijrichting wisselen gaat zonder koppelen met de zogenoemde Hydro-shuttle. De trekker rijdt maximaal 32,5 km/h en op zijn zachtst 0,34 km/h.

Aftakas

Qua aftakas is er de keuze tussen 540 en 750 omwentelingen per minuut en tussen 540 en 1.000 omwentelingen per minuut. Inschakelen gaat elektrohydraulisch. De hydrauliekpomp brengt 36,4 liter per minuut op. Op 61 cm van de kogels tilt de trekker 1.230 kg. Standaard heeft de trekker twee dubbelwerkende ventielen achterop. Het eigen gewicht van de trekker is 1.570 kg. De bodemvrijheid 39 cm.

Quick-turn

Het bestuurdersplatform heeft een vlakke vloer, een verstelbaar stuur behoort tot de standaard uitrusting. Met een systeem dat Kioti Quick-turn noemt, draaien de aangedreven voorwielen tweemaal sneller dan de achterwielen. Zo is ook met ingeschakelde vierwielaandrijving krap te sturen. Tot slot is de Kioti DK er ook in een smallere uitvoering die niet breder is dan 143 cm buitenwerks.

Gerelateerde artikelen