Favoriet

Wegenonderhoud

Regnerus Eco-bermvijzel klaar voor verkoop

In 2011 ontwikkelde Regnerus Machines de Eco-Bermvijzel voor eigen gebruik. Regnerus ontwikkelde de machine in de zoektocht naar een efficiëntere en meer verkeersveilige methode om kapot gereden bermkanten te egaliseren.

In 2011 ontwikkelde Regnerus Machines de Eco-Bermvijzel voor eigen gebruik. Regnerus ontwikkelde de machine in de zoektocht naar een efficiëntere en meer verkeersveiliger methode om kapot gereden bermkanten te egaliseren.

Nu gaat Regnerus de Eco-bermvijzel op de markt brengen. De eerste machine is vorige maand afgeleverd aan loon- en grondverzetbedrijf Gebroeders Van de Beek in Ermelo.

Verschillende grondsoorten

De Regnerus Eco-Bermvijzel zou geschikt zijn voor verschillende grondsoorten en dus bruikbaar voor het egaliseren van bermen met zware kleigrond maar ook voor ondergronden van zand en veen.

Draaien en kantelen

De Eco-bermvijzel wordt aangedreven door een hydromotor die via een ketting met de vijzel verbonden is. De machine beschikt over een draai- en kantelsysteem. Dat is bedoeld om de bermvijzel aan te passen aan de omstandigheden in de te bewerken berm.

Met het draaisysteem is het mogelijk de vijzel te draaien in bijvoorbeeld bochten, of om de machine in transportstand te zetten. Met het kantelsysteem is het mogelijk de vijzel schuin te stellen om de berm zo goed mogelijk te volgen.