Favoriet

Maaien

Sabo maairobot past rijsnelheid aan op gazon

Gazonmaaierfabrikant Sabo presenteert voor komende zomer de MoWiT 500F serie II. Deze vernieuwde maairobot past de rijsnelheid aan op de omstandigheden van het gazon.

Gazonmaaierfabrikant Sabo presenteert voor komende zomer de MoWiT 500F serie II. Deze vernieuwde maairobot past de rijsnelheid aan op de omstandigheden van het gazon. De MoWiT maait volgens het toevalsprincipe. De robot rijdt dus in het wilde weg totdat hij de grens van het maaigebied bereikt. Een kabel op of in de bodem begrenst het gebied. Bij het naderen van de kabel draait de maaier met een constante snelheid om. Door niet te stoppen voorkomt de maaier sporen in het maaibeeld. De maaier is zo instelbaar dat hij op verschillende afstanden van de kabel rijdt. Dit voorkomt spoorvorming op de plekken waar de robot vaker rijdt, zoals bij het laadstation. Tijdens het rijden van een helling remt de robot af en rijdt hij met dezelfde snelheid naar beneden. Het maaibeeld blijft hierdoor gelijk. De computer in de robot past de rijsnelheid aan zodra de wielen doorslippen. Hellingen tot 36 procent zijn begaanbaar met behulp van de grote aandrijfwielen.

Accu

Onder de kap ligt een Lithium-Ion accu. Volgens de fabrikant maait de robot maximaal 2.200 vierkante meter op één accu. De robot rijdt automatisch naar het laadstation zodra de accu bijna leeg is. Het instellen van de robot verloopt via het nieuw ontworpen bedieningsmenu. Het display geeft informatie over de huidige status en de komende taken van de machine weer. De robot maait het gras op een hoogte van 19 tot 102 millimeter. Met een geluidsniveau van 62.2 decibel produceert de robot minder lawaai dan een traditionele maaier.

Gerelateerde artikelen