Favoriet

Trekkers

Koreaanse Kukje probeert het in UK

De Engelse Compact Tractor Company (CTC) is importeur geworden van Branson Tractors. De compacttrekkers worden gemaakt door het Zuid-Koreaanse Kukje en zijn met name aanwezig in Duitsland en Noord-Amerika.

De Engelse Compact Tractor Company (CTC) is importeur geworden van Branson Tractors. Dat meldt Farmers Guardian. De compacttrekkers worden gemaakt door het Zuid-Koreaanse Kukje en zijn met name aanwezig in Duitsland en Noord-Amerika.

In Duitsland worden er per jaar zo’n 600 exemplaren van verkocht en in Noord-Amerika zijn 200 dealers die er werk van maken om de Branson Tractors aan de man te brengen. Nu probeert CTC hetzelfde te doen in Engeland, waar het afgelopen november de eerste exemplaren toonde. Een serie compacttrekkers met vermogens van 21 tot 75 pk.

Branson in de Nederland

Voor Nederland worden de compacttrekkers geïmporteerd door Branson Tractors Benelux in Goor. Volgens de importeur worden er in Nederland per jaar zo’n 35 verkocht. Daarbij is de 00-serie het populairst. De trekkers worden met name geleverd aan vollegronds tuinbouwers. (Foto: Farmers Guardian)