Favoriet

Trekkers

Multihog komt met compacte werktuigendrager

De Ierse fabrikant Multihog toonde op de Agribex in Brussel een nieuwe serie werktuigendragers, de CX55 en de CX75. De nieuwe machines zijn met een breedte van 1,15 meter kleiner dan de eerdere varianten.

De CX55 heeft een vermogen van 40,4 kW (55 pk). De CX75 levert 14,7 kW (20 pk) meer. Beide modellen halen dit vermogen uit een Kohler-motor die voldoet aan de stage 3B emissie-eisen. De maximale rijsnelheid is 40 km/h. De werktuigendragers wegen 1.950 kg en hebben een maximaal toelaatbaar gewicht van 3.500 tot 4.000 kg. Het laadvermogen bedraagt 1.550 tot maximaal 2.050 kilo. Beide varianten zijn zo opgebouwd dat het gewicht gelijkmatig verdeeld is. De machines zijn hierdoor inzetbaar op onstabiele ondergronden. Een hydraulisch systeem, mechanische aftakas en hefinrichting aan de voorkant van het voertuig maken het aanbouwen van verschillende werktuigen mogelijk.

Grote variant

De CX55 is ook verkrijgbaar met een langer chassis. Het voordeel hiervan is dat er aan de achterkant van het voertuig grotere apparatuur en tanks gemonteerd kunnen worden. De HD-versie van de CX75 heeft een langere wielbasis. Grotere werktuigen kunnen hierdoor gedragen worden.

Gerelateerde artikelen