Favoriet

Trekkers

Kioti komt met vernieuwde compacttrekker

Landbouwmachinefabrikant Kioti vernieuwt de CK-serie met de CK10. De nieuwe compact trekker heeft meer motorvermogen en een kleinere draaicirkel.

Landbouwmachinefabrikant Kioti vernieuwt de CK-serie met de CK10. De nieuwe compacttrekker heeft meer motorvermogen en een kleinere draaicirkel.

De trekker is in een standaard (CK3510) en in een luxe uitvoering (CK4010) verkrijgbaar. De nieuwe dieselmotor heeft een grotere inhoud en een hoger koppel. Het motorvermogen van de CK –serie neemt toe tot 29.4 kW (40 pk). De opbrengst van het hydraulisch systeem stijgt naar 44 liter per minuut. Naast de standaard 540 toeren is er nu ook een 750 toeren Eco aftakas. Bij lichtere werkzaamheden bespaart men hiermee brandstof, aldus de trekkerfabrikant. De luxe variant is voorzien van twee dubbelwerkende ventielen aan de voorkant. De bediening van deze ventielen verloopt via de joystick.

Transmissie

Kioti levert de CK10 met een mechanische of hydrostatische transmissie. Deze laatste versie heeft twee-pedaalbediening, een pedaal vooruit en een pedaal achteruit. Het Easy Speed Systeem koppelt het motortoerental aan de stand van het rijpedaal. Dit bespaart brandstof en verlaagd het geluidsniveau.

De portaalas aan de voorkant verhoogd de bodemvrijheid en verkleind de draaicirkel. Het gewicht van de trekker nam met 180 kg af. Later dit jaar is de trekker ook met cabine leverbaar.

Gerelateerde artikelen