Favoriet

Werktuigendrager

Nieuwe elektrische Aebi EC170

De nieuwe machine in het programma van Aebi is de multifunctionele EC170. De elektrische machine heeft twee lithium ion accu’s en haalt daar een vermogen van maximaal 18 kW uit.

De accu’s zijn laag in de machine bevestigd, waardoor het zwaartepunt ook laag ligt. De accu’s zijn voor eventuele vervanging eenvoudig te bereiken door een handgreep die los geklikt kan worden. Omdat de EC170 op rupsen rijdt, is de footprint groot. Daardoor is de bodemdruk minimaal en is de machine volgens de makers prima off-road inzetbaar.

Werktuigen

Aebi geeft aan dat de EC170 een brede verscheidenheid aan werktuigen kan dragen. Een bladblazer, sneeuwblazer, maaibalk of mulcher. In de brochure waarin de nieuwe telg in de Aebi-familie wordt voorgesteld worden alle mogelijkheden opgesomd.

Bediening

De bediening van de Aebi EC170 gebeurt met een joystick. Met de duim en de wijsvinger kan de gebruiker de machine besturen en er onder meer voor kiezen om in een energiebesparende stand te gaan werken.

Veiligheid

De elektrische werktuigendrager mag, omdat Aebi voldoet aan Europese regels, de openbare weg op. Voor de veiligheid is de EC170 uitgevoerd met vierpuntsgordel, ROPS en magneetremmen.