Favoriet

Transport

Nieuwe Lindner Unitrac met CVT-transmissie

De Oostenrijkse machinefabrikant Lindner presenteert een nieuwe Unitrac met CVT-transmissie. Naast de transmissie krijgt de nieuwe Unitrac 112 LDrive een eigen registratiesysteem. De terminal houdt oa. de verbruiksgegevens op iedere locatie bij.

De grootste vernieuwing aan de Unitrac is de transmissie. Het is de eerste CVT-transmissie in een Lindner-transporter. De transmissie stelde de fabrikant zelf samen uit ZF-componenten. Dit ontwerpproces duurde ongeveer vier jaar.

Unitrac_112LDrive-1

Besturing

De transporter rijdt maximaal 50 km/h. De rijsnelheid kun je vastzetten door middel van een knop in de armleuning. De rijrichting bepaal je met de knoppen op de joystick of de hendel onder het stuur. De Unitrac heeft vierwielbesturing. De transporter is hierdoor erg wendbaar, aldus de fabrikant. Rijden in hondengang is eveneens mogelijk.

LDrive

Dataregistratie

In de cabine heb je alle bedieningselementen bij de hand. Via de monitor zijn de technische gegevens van de machine af te lezen. Via het TracLink stel je in welk werktuig je hebt aangekoppeld. De software bepaalt dan zelf de oliedruk voor het werktuig. Via gps weet het systeem op welke locatie je gewerkt hebt. De terminal slaat onder andere de verbruiksgegevens op in een logboek. Deze gegevens kun je thuis via de computer inzien.

unitrac-ergonomischer-innenraum telematik-2

Hydrauliek

De hydrauliekpomp levert een oliestroom van 88 liter per minuut. Aan de voorkant zitten twee dubbelwerkende ventielen. Deze ventielen bedien je via de joystick op de armleuning. Links achter de cabine zitten nog drie dubbelwerkende ventielen. Deze ventielen bedien je met de knoppen in het paneel, rechts naast de armleuning.

Voor onderhoud klap je de cabine naar de zijkant omhoog. Zo kun je goed bij de vier-cilinder turbodieselmotor komen. Deze motor heeft een vermogen van 78,6 kW (107 pk).

In oktober bouwt de fabrikant de eerste demomodellen. In april 2017 start de serieproductie.

Unitrac_112Ldrive2

Gerelateerde artikelen