Favoriet

Winterdienst

Hilltip-pekelsproeier met reinigingssyteem

De Finse machinefabrikant Hilltip introduceert de Spraystriker, een nieuwe pekelsproeier. De sproeier heeft een aparte tank voor het reinigingsmiddel. Tijdens het reinigen hoeft de pekeltank dus niet leeg te zijn.

De Finse machinefabrikant Hilltip introduceert de Spraystriker, een nieuwe pekelsproeier. De sproeier heeft een aparte tank voor het reinigingsmiddel. Tijdens het reinigen hoeft de pekeltank dus niet leeg te zijn.

De Spraystriker beschikt over twee pompen en twee spuitbomen. Bij een lage rijsnelheid spuit de pekel via één rij spuitdoppen op het wegdek. Bij een hogere rijsnelheid schakelt de tweede pomp in en spuit de pekel ook uit de andere doppen. Zo blijft bij een hogere snelheid de dekking gelijk, aldus de fabrikant.

Reiniging

De nieuwe pekelsproeiers beschikken over een aparte tank voor het reinigingsmiddel. Bij het reinigen sluit je de aan- en afvoer naar de pekeltank af. Zo kun je ook bij een volle pekeltank de leidingen en doppen reinigen.

Hilltip Spraystriker

Bediening

Hilltip levert alle Spraystrikers met een bedieningsterminal. Dit scherm maakt verbinding via gps en verzamelt data over de rijroute. Deze gps-data zet je via een usb-stick over naar de computer. Op de computer kun je de data uitlezen.

De pekelsproeiers zijn verkrijgbaar in vier verschillende groottes: 500, 1.000, 1.500 en 2.000 liter. De tank is van kunststof en staat op een een gepoedercoate roestvrijstalen frame. Volgens de fabrikant past de sproeier het best in de laadbak van voertuigen tot 3.500 kg.

Gerelateerde artikelen