Favoriet

Maaien

Zes nieuwe loopmaaiers van Viking

Machinefabrikant Viking komt met de 6-serie. De zes maaiers uit de nieuwe serie zijn geschikt voor terreinen van 2.000 tot 2.500 m². De maaiers hebben een maaibreedte van 48 of 53 centimeter.

Machinefabrikant Viking komt met de 6-serie. De zes maaiers uit de nieuwe serie zijn geschikt voor gazons met een oppervlakte van 2.000 tot 2.500 m². De maaiers hebben een maaibreedte van 48 tot 53 centimeter.

De fabrikant voorziet de maaiers van zogenaamde windvleugelmessen. De messen creëren een extra krachtige luchtstroom waardoor de grassprieten omhoog komen te staan. Daarna snijdt het mes het gras door. Volgens de fabrikant kun je hierdoor ook nat en dicht gras beter maaien. De maaier vangt het gras op, werpt het uit of mulcht het gras. De mulchkit wordt standaard bijgeleverd. Viking MB 650 V

Motor

Het verschil tussen de verschillende types zit in de maaibreedte. Verder beschikken een aantal varianten over een messenremkoppeling. Zo kun je het mes stilzetten terwijl de motor blijft draaien. Daarnaast zit er verschil in de aandrijfsystemen. De MB650T beschikt over een 1-traps wielaandrijving. De andere modellen hebben een traploze vario-aandrijving. De MB655YS heeft een hydrostatische aandrijving. Qua motor kun je kiezen uit een Kohler, Briggs & Stratton of een Kawasaki.

Gerelateerde artikelen