Favoriet

Transport

VIDEO: Elektrische transporters getest

Elektrische transporters zijn de rust zelve. Ze ronken niet na als je stopt, ze zijn meteen stil. In de groenbranche, waar veel machines zijn uitgerust met een brandstofmotor, is dat een verademing. Tuin en Park Techniek testte drie stille werkers.

In plaats van rumoerig zoef je nu zoemend over de wegen naar een klus. De voordelen van een transporter komen vooral naar voren bij klussen binnen de bebouwde kom. Je stapt er zo in en rijdt er zo mee weg. Ook ben je er zo weer uit.

Daarbij maakt het niet uit dat het voertuig smerig wordt. Je zet er zo de slang op – ook op het interieur. Ten opzichte van een pick-up of de personenauto heeft de transporter ook het voordeel dat je hem door de korte wielbasis snel kunt keren. Ook zakt de transporter door zijn lage gewicht en brede banden niet snel weg. Bovendien voorkomt het terreinprofiel op de banden dat hij vast komt te zitten. Zeker niet de Polaris met vierwielaandrijving en een differentieelslot. Maar noodzakelijk is dat niet. Ook de tweewielaangedreven FM en John Deere komen bijna overal door.

[meerinvakbladpromo tekst=”Technische gegevens, diepgang over de laadbak en testresultaten zijn te lezen in het februari-nummer van Tuin en Park Techniek.”]

Gerelateerde artikelen