Favoriet

Maaien

McConnel komt met PA75-werktuigenarmen

De Power Arm 75-serie positioneert McConnel tussen de twee grootste series tot nu toe, de 70- en 85-serie. De 75-serie heeft het frame van de 85-serie en concurreert met een bereik van 6,5 tot 8 meter, afhankelijk van de uitvoering, ook met de 85-serie.

Qua design maakt de 75-serie echter een vernieuwde indruk. Achterop heeft de unit met een bumper over de volle breedte met geïntegreerde LED-verlichting met stroboscoopfunctie zodat de lampen tijdens het werk langs of op de weg een waarschuwingssignaal kunnen uitzenden.

De nieuw vormgegeven hydrauliekolietank zou 16 procent meer koeloppervlak hebben ten opzichte van de bestaande series. De oliekoeler heeft met 17,5 kW bijna een derde meer vermogen. Het vernieuwde tankdesign moet ook stilstaande olie voorkomen. De oliepomp voor de armbeweging brengt 32 liter per minuut op en daarmee zou de arm anderhalf keer sneller moeten bewegen.

Bereik

75 in de typeaanduiding duidt op het hydraulische vermogen van de arm in pk’s. Het bereik van de nieuwe PA’s ligt tussen 5,6 en 8 meter afhankelijk van de uitrusting. Het VFR-systeem behoort tot de opties bij de twee kleinste modellen in de serie. Bij VFR is vooral het voorwaartse bereik groot, prettig voor de chauffeur. De drie modellen met de grootste bereiken in de 75-serie hebben een telescopisch giekdeel.

20170223_McConnel-PA7775T_2

Gerelateerde artikelen