Favoriet

Sportveldonderhoud

GTH 2017: Wiedenmann Terra Float Air belucht, borstelt en zaait door

De Mechan Cultuurgroep toont op GroenTechniek Holland in Biddinghuizen de Wiedenmann Terra Float Air. Deze machine belucht, borstelt en brengt nieuw graszaad aan.

De Terra Float Air heeft een werkbreedte van 1,6 meter. Aan de voorkant van de machine zitten drie puntwalsen. Deze punten prikken ongeveer 30 mm diep. Er is keuze uit drie verschillende rollen en walsen. Het verschil zit in het aantal geprikte gaten per vierkante meter. Dat varieert van 500 tot 1.500 gaten per vierkante meter. Meerdere borstels achter de rol strijken het oppervlak glad.

Ketsplaatjes

Achter de bezems zit een pneumatische doorzaaier. Via een klep aan de bovenkant van de zaadtank vul je het graszaad bij. Met elastieken vergrendel je de klep op de tank. Via acht buizen gaat het graszaad naar de elementen. Hier vallen de zaden op ketsplaatjes en worden ze verdeelt over de bodem. Via een terminal op de machine stel je de machine in. Eerdere instellingen kun je opslaan en later opnieuw gebruiken.

De machine beschikt over een eigen wielstel. Hierdoor past de Terra Float Air ook achter een transporter. Het werktuig heft elektrisch. Een elektrische aansluiting op de trekker of transporter is dus noodzakelijk.

Gerelateerde artikelen