Favoriet

Reinigen

Zaugg Steambeast reinigt wegdek met stoom

De Zwitserse machinefabrikant Zaugg introduceert de Steambeast, een voertuig voor het reinigen van het wegdek. De machine blaast stoom op het wegdek, waarna een borstel het vuil losveegt.

De Zwitserse machinefabrikant Zaugg introduceert de Steambeast, een voertuig voor het reinigen van het wegdek. De machine blaast stoom op het wegdek, waarna een borstel het vuil losveegt.

De Steambeast heeft aan de voorkant een 1,20 meter breed reinigingsdek. De machine blaast onder lage druk stoom op het wegdek. Zo wordt het oppervlakte niet aangetast en wordt ook het zand niet uit de voegen van de bestrating gespoten. Door het stoom weekt, vuil zoals kauwgom, bandensporen en olieresten, wel los van de bestrating. Door de hoge temperatuur ga je met de machine ook onkruid te lijf. Daarna veegt een roterende borstel het laatste vuil los. Vervolgens zuigt een zuigmond het vuil en water op.

Vierwielbesturing

De machine is voorzien van een Iveco dieselmotor met een vermogen van 99,2 kW (135 pk). Alle wielen worden hydrostatisch aangedreven. Op de Zaugg zit ook vierwielbesturing, waardoor het voertuig dus extra kort kan sturen. Achterop de machine ligt een watertank met een inhoud van 500 liter. Het vuil en afvalwater komt in een 300 liter tank terecht. Er zit ook een aansluitmogelijkheid voor een losse hogedrukreiniger op. Het voertuig weegt met volle tanks ongeveer 5.000 kg.

Gerelateerde artikelen