Favoriet

Onkruidbestrijding

Agritechnica 2017: onkruidborstels van Rabaud, Kersten en Michaelis

Op Agritechnica in Hannover tonen meerdere fabrikanten nieuwe onkruidborstels. Kersten introduceert twee borstels, het Franse Rabaud presenteert vier modellen en Michaelis toonde een variant met watertank.

Op Agritechnica in Hannover tonen meerdere fabrikanten nieuwe onkruidborstels. Kersten introduceert twee borstels, het Franse Rabaud presenteert vier modellen en Michaelis toonde een variant met watertank.

Machinefabrikant Kersten liet de UB 6080 M-H zien. Deze onkruidborstel hang je in de fronthef van je trekker. De borstel drijf je hydraulisch aan. Een hydrauliekpomp met een opbrengst van 30 liter per minuut is hiervoor noodzaak. De borstel kan hydraulisch zwenken waardoor je zowel links als rechts van de trekker kan vegen. De borstel van de UB 6080 M-H heeft een diameter van 60 of 80 cm.

Kersten laat ook de nieuwe UB Easy zien. Dit is een eenvoudige uitvoering waarbij je de positie van de borstel volledig met de hand moet verstellen. Net als bij de UB 6080 M-H wordt ook deze borstel hydraulisch aangedreven. De borstel van de UB Easy heeft een diameter van 80 cm.

Vier modellen

Ook het Franse Rabaud introduceert een nieuwe borstel voor in de front- of achterhef van de trekker. De Herbionet is in vier varianten verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit een borstel van 50 of 75 cm diameter met platte of gewone staalvezels. De borstel weegt ongeveer 130 kg. Meerdere kettingen voorkomen dat steentjes of vuil wegschieten. Een loopwiel zorgt voor een goede bodemvolging.

Water voorkomt stofvorming

Michaelis Maschinenbau uit het Duitse Grasberg voorziet haar KM 12 SV onkruidborstel van een watertank. Via een slangetje stroomt het water uit een jerrycan naar de borstel. Op deze manier kun je op zonnige dagen stofvorming enigszins verhelpen. De waterhoeveelheid pas je eenvoudig aan middels een kraantje op de jerrycan.

Gerelateerde artikelen