Favoriet

Onkruidbestrijding

Meclean onkruidbestrijder en stoomreiniger in één

Op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg liet Meclean de nieuwe CityCleaner zien. De CityCleaner kun je inzetten voor het reinigen van verhardingen met stoom en het bestrijden van onkruid met heet water.

Onder de RVS-kappen zit zowel de bekende WeedPlus als SteamPlus-techniek verstopt. Bij het activeren van de WeedPlus-functie verwarmt de installatie het water tot 100 graden Celsius. De installatie pompt het water door naar de 1,2 meter brede spuitbalk aan de voorkant van het voertuig. Deze balk kan hydraulisch zwenken waardoor je verder van de kant af kunt rijden. Met twee broeskoppen aan de uiteinden van de spuitbalk kun je randen en goten spuiten. Aan de achterkant van de installatie zitten twee slanghaspels met handlansen die voorzien zijn van een broeskop. Hiermee kunnen twee personen tegelijkertijd het onkruid bestrijden. Het water stroomt onder een druk van 1 bar met 32 liter per minuut uit de spuitbalk.

150 graden Celsius

Voor het reinigen met stoom verwarmt de SteamPlus-functie het water tot 180 graden Celsius. Hierdoor verandert het water tot 85 procent in stoom. De stoom kun je via de handlansen op het oppervlakte spuiten. Onder een werkdruk van maximaal 200 bar blaast deze stoom uit de lans. De temperatuur van de stoom is dan nog 150 graden Celsius.

Tankinhoud

De CityCleaner is voorzien van twee hogedrukpompen en twee dieselbranders. De diesel zit in een tank met een inhoud van 100 liter. Het water zit in een tank van 600, 800 of 1.100 liter. De CityCleaner weegt zonder water en diesel ongeveer 595 kg. Volgens de fabrikant past de installatie op ieder merk werktuigendrager. Middels een speciaal opbouwframe kun je de installatie binnen 30 minuten op- en afbouwen, aldus de fabrikant.