Favoriet

Laadtechniek

Drie vernieuwde skidsteers van Giant

De Nederlandse machinefabrikant Tobroco-Giant introduceert drie vernieuwde skidsteers. In vergelijking tot eerdere varianten zijn de nieuwe skidsteers voorzien van een ander ventielenblok, zwaardere hydrauliekpomp en grotere wielmotoren.

De Nederlandse machinefabrikant Tobroco-Giant introduceert drie vernieuwde skidsteers. In vergelijking tot eerdere varianten zijn de nieuwe skidsteers voorzien van een ander ventielenblok, zwaardere hydrauliekpomp en grotere wielmotoren.

De serie bestaat uit de SK212G, SK202D en SK252D. De SK212G beschikt over een Honda-motor, terwijl de overige twee types een Kubota-motor hebben. Het vermogen varieert van 14,7 tot 18,4 kW (20 tot 25 pk).

Krachtiger

In vergelijking tot eerdere varianten hebben de skidsteers een ander type ventielenblok. Dit blok maakt de bediening eenvoudiger en nauwkeurig, aldus de fabrikant. De hydrauliekpomp is een slag groter. In combinatie met grotere wielmotoren is de skidsteer hierdoor krachtiger dan eerdere varianten. Verder kun je de banden eenvoudig verwisselen. Door het wisselen van de banden kun je ook de machinebreedte aanpassen van 76 tot 110 centimeter breed.

Snelwissel

Aan de achterkant zit een nieuw bestuurdersplatform. Dit platform is geveerd en opklapbaar. Optioneel is de skidsteer te voorzien van ‘soft brake’, waarbij het voertuig rustig afremt zodra je de stuurhendels loslaat. Verder kun je ook een hydraulische snelwissel laten opbouwen. Zo kun je de werktuigen wisselen zonder af te stappen.

Gerelateerde artikelen