Favoriet

Laadtechniek

JCB introduceert telescooplader op rupsen

Machinefabrikant JCB introduceert de 3TS-8T in Europa. Deze telescooplader op rupsen heeft een laadhoogte van 4,1 meter en reikt maximaal 2,25 meter voor de machine uit.

Machinefabrikant JCB introduceert de 3TS-8T in Europa. Deze telescooplader op rupsen heeft een laadhoogte van 4,1 meter en reikt maximaal 2,25 meter voor de machine uit.

De 3TS-8T is voorzien van een 54,4 kW (74 pk) sterke JCB EcoMax dieselmotor. Deze motor voldoet aan de stage 3B emissie-eisen. De lader haalt een maximale rijsnelheid van 12,6 km/h. Zodra de mast helemaal uitgeschoven is, heeft de machine een laadcapaciteit van 732 kg. Is de mast ingeschoven dan tilt de 3TS-8T maximaal 1.676 kg.

Eenvoudig instappen

Voordeel van de enkele mast is dat je via de zijkant eenvoudig kunt instappen, terwijl je bij een skidsteer in de machine moet klimmen. Voor onderhoud kun je de cabine ontgrendelen en voorover kantelen. Hierdoor zijn ook alle hydraulische componenten goed bereikbaar. De variant met cabine weegt 5.722 kg. Met beschermkooi weegt de machine 5.662 kg. De telescooplader is ook verkrijgbaar op wielen: de 3TS-8W.

Gerelateerde artikelen