Favoriet

Maaien

Husqvarna-robotmaaier met vierwielaandrijving

Machinefabrikant Husqvarna introduceert een nieuwe maairobot met vierwielaandrijving. Hierdoor kan de Automower 535 AWD hellingen tot 70 procent (45 graden) beklimmen. Dit is 25 procent steiler dan bij de eerdere Automowers.

Machinefabrikant Husqvarna introduceert een nieuwe maairobot met vierwielaandrijving. Hierdoor kan de Automower 535 AWD hellingen tot 70 procent beklimmen. Dit is 25 procent steiler dan bij de eerdere Automowers.

De Automower 535 AWD stuurt op een bijzondere manier. De achteras kan namelijk 180 graden draaien, waardoor hij kort stuurt. In vergelijking tot eerdere Automowers blijft het maaischijfsysteem ongewijzigd. De 535 AWD is geschikt voor gazons tot 3.500 m². Volgens de fabrikant produceert de robot een geluidsniveau van maximaal 62 dB. Dit maakt de robot ook erg aantrekkelijk voor het onderhoud van de openbare ruimte.

Prestaties

De 535 AWD is voorzien van Fleet Services. Hierdoor kun je via een app op de smartphone de locatie, prestaties en status van de maaier in de gaten houden. Ook kun je op afstand de maaihoogte wijzigen. Daarnaast is de 535 AWD voorzien van een ultrasonic-functie. Hierbij detecteren twee sensoren aan de voorkant van de robot objecten op het gras. Rijdt de robot er recht op af, dan neemt de rijsnelheid af.

Vanaf het voorjaar van 2019 moeten de nieuwe maaiers beschikbaar zijn. De 535 AWD zal dan ongeveer 4.297 euro (excl. btw) kosten.

Gerelateerde artikelen