Favoriet

Werktuigendrager

McConnel vernieuwt Robocut werktuigendrager

Het Engelse McConnel vernieuwt de Robocut autonome werktuigendragers. Er komen drie modellen van 21 tot 55 kW (28 tot 75 pk).

Het Engelse McConnel vernieuwt de Robocut autonome werktuigendrager. Er komen drie modellen van 21 tot 55 kW (28 tot 75 pk). De modellen zijn de RC28, RC56 en RC75. De getallen staan voor het motorvermogen in pk. De twee grootste modellen hebben een Hatz Dieselmotor en zijn op het motorvermogen na gelijk. Door de vermogenstoename kan de Robocut nu met maaiers tot 1,90 m werkbreedte overweg. Het uiterlijk van de Robocut ging op de schop waardoor de RC56 en RC75 er nu modern uitzien. Aan de voorkant zijn de machines voorzien van ledverlichting.
(tekst gaat verder onder de foto)
De afstandsbediening is vernieuwd en toont belangrijke motorgegevens in het display. De machines kunnen worden uitgerust met AutoSteer van Trimble zodat de Robocut zelf de weg kan vinden met een nauwkeurigheid van 2,5 cm. Dankzij het rupsonderstel en het lage zwaartepunt kunnen de werktuigendragers hellingen tot 55 graden beklimmen. Bij 50 graden klinkt een waarschuwingssignaal en bij 70 graden schakelt de machine op de helling zichzelf uit. De RC56 en RC75 zijn te koop vanaf januari 2019.

RC28

RC28 is een stuk kleiner en lichter, is simpel vormgegeven en beschikt over een benzinemotor met EFI (Electronic Fuel Injection). De rupsen zijn elektrisch aangedreven. De werktuigendrager is leverbaar vanaf april 2019.
McConnel RC75