Favoriet

Onkruidbestrijding

Twee nieuwe BioMant-heetwatermachines voor grote oppervlaktes

Voor onkruidbestrijding op grote oppervlaktes introduceert het Duitse Mantis ULV twee nieuwe heetwatermachines: de BioMant One en Two. Met de Two-versie kunnen twee personen tegelijk onkruid bestrijden.

De BioMant One is uitgerust met één brander en heeft een waterdebiet van 15 liter per uur. Volgens de fabrikant kun je met deze machine maximaal 1.800 vierkante meter per uur behandelen. Simpel gezegd is de BioMant Two twee keer de One-variant die tegen elkaar zijn gemonteerd. Kortom de machine heeft twee branders, een waterdebiet van 30 liter per uur en twee slanghaspels. Ofwel er kunnen twee personen tegelijk onkruid bestrijden.
De BioMant Two is eigenlijk twee keer de One-versie.

Elektrisch

Beide machines zijn voorzien van een geïntegreerd accupakket. Dit pakket levert elektriciteit aan de waterpomp. Speelt het geluid geen rol, dan is er ook een variant met een brandstofmotor op diesel, benzine of gas. Standaard zijn de machines voorzien van een dieselbrander voor het opwarmen van het water. Maar je kunt ook kiezen voor een LPG-brander. Volgens de fabrikant stoot deze brander minder CO2 en bijna geen roet uit.

99,5° C

Een sensor houdt de watertemperatuur nauwlettend in de gaten. Vervolgens zorgt de brander voor een stabiele watertemperatuur van 99,5 graden Celsius. De machines zijn voorzien van een 500 of 1.000 liter tank. Met een extra pomp en filter kun je de watertank vullen met oppervlaktewater.

Gerelateerde artikelen