Favoriet

Maaien

GTH 2019: Eerste accumaaier van Toro

Ook de Amerikaanse fabrikant Toro is zo ver. Het toont op GroenTechniek Holland een elektrische acculoopmaaier: de Toro Flex-Force.

De Toro Flex-Force is uitgerust met een 60 volts lithiumaccu. Daarmee kan de maaier ongeveer 50 minuten maaien. Toro-importeur Jean Heybroek erkent dat de maaier daardoor vooral interessant is voor de particuliere markt.

De maaier is gebaseerd op de 55 cm Recyler-maaier van Toro. Maar in plaats van een benzinemotor heeft de fabrikant nu een accupakket gemonteerd. Dat betekent dat de accumachine ook een 55 cm breed maaidek heeft. Je kunt ervoor kiezen om het gras op te vangen, te mulchen of via de zijkant af te voeren.

Loopsnelheid

Net als de benzinevariant is de maaier voorzien van het bekende Drive-systeem van Toro, waarbij de rijsnelheid zich aanpast aan je loopsnelheid. Om zo zuinig mogelijk met stroom om te springen en de accu te sparen, is software geïnstalleerd die de weerstand van het gras meet. Bij weinig weerstand (weinig gras) gaat het toerental van het mes omlaag, bij een meer gras, gaat het toerental omhoog.

De accumaaier kost inclusief btw en één accu 949 euro. Bestel je er een extra accu bij, dan komt er nog 200 euro bij op.