Favoriet

Beurs

GTH 2019: Pellenc toont tweede generatie acculoopmaaiers

Pellenc toont op GroenTechniek Holland de tweede generatie van de Rasion 2. Volgens de Franse fabrikant zijn de nieuwe maaiers onder meer stiller. Verder is de smart-versie voorzien van een infraroodsensor die de dichtheid van het gras meet.

De Raison 2 maait met twee maaimessen 60 cm breed en vangt het gras op in een 70 liter grote bak. Er zijn twee versies verkrijgbaar: easy en smart. Bij de easy-versie verstel je de maaihoogte handmatig, van 25 tot 75 mm. Bij de smart-versie is de maaihoogte elektrisch verstelbaar met een knop op de stuurboom. Het maaidek kun je ook op de grond laten zakken. Het dek blokkeert dan de achterwielen waardoor de machine niet meer kan wegrollen. Beide machines hebben twee wielmotoren op de achterwielen. De snelheid is regelbaar van 2 tot 5 km/h.

Infraroodsensor

Opvallend bij de smart-versie is de ICC-sensor, wat staat voor Intelligent Cutting Control, die voorop het maaidek zit. Deze infraroodsensor meet de dichtheid van het gras. Hoe meer gras, des te hoger het toerental van de maaimessen. Staat er minder gras dan zakt het toerental. Dit alles om energie te besparen, waardoor je iets langer op een acculading kunt werken.

Beide machines werken op alle verkrijgbare Pellenc-accu’s. Om de actieradius te vergroten, raadt de fabrikant aan om de maaier in combinatie met ULiB 1200 of 1500 te gebruiken.

200 euro verschil

De easy-versie weegt zonder accu ongeveer 28 kg. De smart-versie is 2 kg zwaarder. Qua prijs verschillen de maaiers niet veel. De easy kost 1.600 euro. Voor de smart moet je 1.800 euro betalen.

Gerelateerde artikelen