Favoriet

Maaien

Stihl-maairobots aanstuurbaar via smartwatch en Alexa-spraakassistent

De C en PC-modellen van de Stihl iMow-maairobots zijn nu ook te bedienen via een smartwatch. Via de slimme horloges kun je dezelfde functies bedienen die je ook in de app op je telefoon kunt bedienen. In de toekomst wil Stihl dat je de maairobots ook via Alexa, de spraakassistent van Amazon, kunt aansturen.

De applicatie voor de smartwatch is gratis te downloaden in de app-store. Via de app kun je de maaier aan het werk zetten of juist terugroepen naar het laadstation. Ook kun je het maaischema via de smartwatch wijzigen.

Spraakbediening

Tijdens een persbijeenkomst in het Duitse Waiblingen liet Stihl ook zien dat zij de maairobots met Alexa kunnen aansturen. Via de spraakassistent van Amazon kun je de robot opdracht geven te starten of te stoppen met maaien. Deze functie is echter nog in ontwikkeling. De Duitse fabrikant geeft nog geen duidelijk over wanneer de functie ook daadwerkelijk toepasbaar is. Overigens koppelt niet alleen Stihl haar maairobots aan Alexa. In 2018 liet Husqvarna al een soortgelijke functie zien.

Veiligheid

De robotmaaiers zijn al wel via de SmartHome-app te bedienen. Deze app is onderdeel van het IoT-platform (Internet of Things) Livisi. Op dit systeem kun je verschillende apparatuur aansluiten, waaronder sensoren. Voorbeeld: je kunt sensoren op een tuinhek plaatsen. Zodra je het hek opent, keert de robot automatisch terug naar het laadstation. Zo probeert de fabrikant gevaarlijke situaties te voorkomen als bijvoorbeeld kinderen op het gazon willen spelen.

Gerelateerde artikelen