Favoriet

Maaien

Drie gebruikers over Dücker KBM 350 maaiarm

De maaiarmen van Dücker worden gebouwd in Stadlohn, zo’n 20 kilometer van de grens bij Winterswijk. Tuin en Park Techniek sprak drie gebruikers over de Dücker KBM 350 maaiarm, het meest verkochte item uit het Dücker gamma.

De maaiarmen van Dücker worden gebouwd in Stadlohn, zo’n 20 kilometer van de grens bij Winterswijk. Tuin en Park Techniek sprak drie gebruikers over de Dücker KBM 350 maaiarm, het meest verkochte item uit het Dücker-gamma.

De KBM 350 maaiarm is geschikt voor gebruik aan compacttrekkers met een vermogen van minimaal 18,4 kW (25 pk). De maaiarm past in een categorie I of II-hefinrichting. Gebruiker Sikko Smid, werkzaam voor de gemeente Wierden (O.), heeft sinds februari 2016 de maaiarm in gebruik. Hij is tevreden, al zijn er in het begin wel wat aanpassingen gedaan. “Omdat we veel langs betonnen fietspaden werken, hebben we om de looprol een extra ring aangebracht aan de zijde waarmee die rol over het beton loopt. Als die ring op is, hoeven we niet de hele rol te vervangen.” De maaiarm hangt aan een New Holland 3040 Boomer. Volgens Smid werkt dat prima, al wordt er wel nagedacht om voor deze klus een trekker aan te schaffen waarbij de arm voorop kan worden bevestigd.” Het zicht is goed, ondanks het feit dat de chauffeur tijdens het maaien over zijn schouder moet kijken. “Tijdens transport valt de arm mooi binnen de breedte van de trekker.” Via de urenteller op de bedieningskast wordt in de gaten gehouden wanneer de maaiarm een onderhoudsbeurt nodig heeft.

In het nieuwste nummer van vakblad Tuin en Park Techniek is het volledige werktuigenrapport over de Dücker KBM 350 te lezen. Daarin onder meer aandacht voor de technische gegevens, de prijs, de obstakelbeveiliging, de bediening en het oordeel van de andere twee gebruikers.

Gerelateerde artikelen