Favoriet

Werktuigendrager

Egholm komt met nieuwe werktuigendrager

De Deense fabrikant Egholm introduceert de City Ranger 3070. Deze werktuigendrager met knikbesturing is voorzien van 49,2 kW (67 pk) sterke Perkins-dieselmotor.

De City Ranger 3070 is exclusief werktuig 3,68 meter lang en 1,2 meter breed. De machine weegt 1.875 kg. Het laadvermogen is 1.290 kg. Het voertuig rijdt maximaal 40 km/h. De werktuigendrager zal voornamelijk in combinatie met een veegmachine verkocht worden. Deze veegmachine bestaat uit twee borstels met een diameter van 85 cm en heeft een werkbreedte van 2,3 meter. Een zuigmond zuigt het vuil op en blaast het naar de 1.050 liter grote tank. De schoonwatertank bevat 190 liter water.

Snelwissel

Aan de voorkant zit het zogenoemde Quick-shift snelwisselsysteem. Volgens de fabrikant kun je in één minuut een ander werktuig aankoppelen. Na het inhaken, haal je de vergendelingshendel over. Tegelijkertijd koppelen de hydrauliekkoppelingen en stekkers automatisch aan.

Werktuigen

De nieuwe werktuigendragers zijn in 2020 leverbaar. Naast een veegmachine kan de City Ranger 3070 ook voorzien worden van een sneeuwschuif, veegborstel, zoutstrooier of maaidek. Deze werktuigen zijn vanaf september 2020 verkrijgbaar. Het maaidek komt twee maanden later beschikbaar.

De machines van Egholm worden geïmporteerd door Van der Klugt Groentechniek uit Stellendam.

Gerelateerde artikelen