Favoriet

Bouw

Elektrische bestratingsmachine van Probst

De Duitse fabrikant Probst introduceert haar eerste volledig elektrische bestratingsmachine. De VM301 Greenline is voorzien van twee lithiumion-accu’s. Volgens de fabrikant kun je zes uur werken met de machine. Overigens moet je dan niet de radio en verwarming in de cabine aanzetten. 

De Duitse fabrikant Probst introduceert haar eerste volledig elektrische bestratingsmachine. De VM301 Greenline is voorzien van twee lithiumion-accu’s. Volgens de fabrikant kun je tot zes uur werken op een acculading. Overigens moet je dan niet de radio en verwarming in de cabine aanzetten.

Wil je een volle werkdag met de machine aan de slag, dan moet je de accu’s tussendoor minimaal een uur opladen met een 400 volts oplader. De totale oplaadtijd met 230 volts-voeding is ongeveer 4,6 uur. Sluit je de machine aan op krachtstroom, dan duurt het volledig opladen ongeveer 2,3 uur.

Derde accu

Eventueel kun je ook een derde lithiumion-accu laten plaatsen, waardoor je in totaal 9 uur met de machine aan de slag kunt. Met een tussentijdse oplaadbeurt (van 1 uur) kun je tot 12 uur werken. Houdt er wel rekening mee dat het volledig opladen wat langer duurt. Met een 230 volts oplader duurt het 7 uur. Sluit je de machine aan op krachtstroom, dan is de oplaadtijd ongeveer 3,5 uur.

De VM301 Greenline werd geïntroduceerd op grondverzetbeurs Bauma, 8 t/m 20 april 2019 in het Duitse München. De machine is nu ook in Nederland en zal in januari te zien zijn op de stand van Nemaco Machines tijdens De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg.