Favoriet

Maaien

Lennartsfors Järnhästen nu ook geschikt voor maaiwerk

De Zweedse machinefabrikant Lennartsfors introduceert de Järnhästen Essence. Op dit rupsvoertuig kun je verschillende werktuigen, waaronder een klepelbak, monteren. Terwijl je de andere rupsvoertuigen van Lennartsfors bestuurt met een stuurboom, bedien je de Essence met een afstandsbediening.

Het rupsvoertuig is voorzien van een Honda iGX800-motor. Dit blok levert een vermogen van 18,6 kW (25 pk). De rupsen worden hydrostatisch aangedreven. De hydrauliekpomp voor de aandrijving van de werktuigen levert 45 liter per minuut onder een druk van 180 bar. De opbouw waar ook de motor op zit, kan 40 cm voor- en achteruit bewegen ten opzichte van het rupsonderstel. Hiermee pas je de balans van de machine aan.

Lier

Aan de achterkant van de Essence zit een frame waaraan je de werktuigen hangt. Dit frame kan hydraulisch heffen en zakken. Dit frame kun je ook demonteren, waarna je bijvoorbeeld een bomenklem kunt monteren. Ook zit er op de machine een lier. De Essence weegt 550 tot 600 kg en heeft een laadvermogen van 1.000 kg. Het voertuig is 194 cm lang en 114 cm breed.