Favoriet

Algemeen

25.000 machines van Tobroco-Giant

Tobroco-Giant heeft haar 25.000ste machine gebouwd. De machinebouwer heeft er twintig jaar over gedaan om de mijlpaal te bereiken.

De 25.000ste machine, afgelopen week geproduceerd in de fabriek in Oisterwijk, is een elektrische G2200E X-TRA in de 2,2 ton klase. Ter gelegenheid van het jubileum is de wiellader uitgevoerd in een speciale kleurstelling. De G2200E X-TRA wordt ingezet door E-Den Hartog, een nieuwe onderneming van Giant-dealer Den Hartog Bouwmateriaal.

Geschiedenis

Na de oprichting in 1996, werd in 2001 de eerste wiellader gebouwd. In de eerste jaren ging het om beperkte aantallen. Giant-Tobroco is in 2003 begonnen met opschalen. De productie verhuisde van Haaren naar Oisterwijk. Door het uitbreiden van het aantal modellen en de toevoeging van telescoopladers en verreikers aan het productgamma werd in 2014 de 10.000ste machine gebouwd.

580 dealers

Tobroco-Giant heeft 580 dealers in 50 landen en een eigen verkoopkantoor in Amerika. Eind dit jaar neemt de fabrikant 8.000 vierkante meter aan productie en een hoogbouwmagazijn in gebruik. De uitbreiding moet ervoor zorgen dat er grotere machines gebouwd kunnen worden en dat de productie in 2025 meer dan verdubbeld is. In dat jaar wil de fabrikant 8.750 machines bouwen. Ook in de Hongaarse fabriek, waar de frames worden gemaakt, wordt geïnvesteerd. De fabriek in Eger is inmiddels uitgebreid met 2.000 vierkante meter en is nu voorzien van twee lasrobots, lasersnijders en kantbanken.

Jungheinrich

Directeur Toine Brock: “Dit jaar starten we met de ontwikkeling van elektrische machines in de klasses van 1,5, 2,5 en 3,5 ton. Met Jungheinrich hebben we een partner gevonden met kennis van zaken als het gaat om het ontwikkelen van elektrische machines. Zij leveren de elektromotoren en het accupakket. De hardware en software wordt in eigen huis ontwikkeld.”

Gerelateerde artikelen