Favoriet

Algemeen

Studiedag: Bestrijding invasieve exoten

Tuin en Park Techniek houdt op donderdag 23 januari een studiedag over de bestrijding van invasieve exoten, zoals de Japanse duizendknoop en Reuzenberenklauw, in De Blaauwe Kamer in Wageningen. Tijdens deze dag vertellen meerdere professionals uit de groensector over de bestrijdingsmethoden en -technieken die zij toepassen in de praktijk.

Je komt te weten hoe je te werk moet gaan, wat de voor- en nadelen van elke methode zijn en welke machines en gereedschap je nodig hebt. Eén van de sprekers is Ivo de Groot, algemeen directeur van Wolterinck uit Beltrum. Deze groenaannemer injecteert een biologisch middel in de bodem. Het middel maakt de bodemschimmels en bacteriën in de bodem inactief, waardoor de duizendknoop geen voeding heeft en afsterft.

Verder presenteert Corné van den Berg, projectleider bij aannemingsmaatschappij Van Gelder, over de mobiele verhittingsinstallatie die zij hebben gebouwd. Van Gelder graaft de besmette grond af, waarna het in een oven verhit wordt tot hoge temperaturen. De duizendknoop en de wortels verbranden, waardoor de plant afsterft. Vervolgens wordt de behandelde grond direct teruggestort op de oorspronkelijke locatie.

Wil je weten welke sprekers er nog meer komen? Klik hier voor meer informatie over de studiedag.

Gerelateerde artikelen