Favoriet

Transport

3,5 tons aanhanger met oplooprem van Veldhuizen

Veldhuizen, fabrikant van aanhangers en opleggers, heeft een nieuwe 3,5 tons tandemaanhanger ontwikkeld. De Tandem Light, zoals de aanhanger heet, heeft een bak van 4,0 bij 1,8 meter groot en een laadvloerhoogte van ongeveer 35 cm. De aanhanger is voorzien van een oplooprem.

Het frame van de Tandem Light is van verzinkt Domex staal. Twee 2.000 kg assen zijn 20 cm achter het midden in het frame geïntegreerd. Aan de assen zitten zware velgen met 185 R14 banden, vertelt de fabrikant. De aankoppelhoogte is ongeveer 37 cm.

Aflopende vloer

De bak is voorzien van stalen zijwanden die 30 cm hoog zijn. Aan vier ogen kun je spanbanden aankoppelen. De laadvloer bestaat uit 30 mm dikke aluminium profielen. Op elke 40 cm zit een langsligger. Bij een piekbelasting voorkomen deze liggers dat de bodem doorzakt. De achterste 30 cm van de laadvloer loopt ongeveer 6 cm schuin af. De oprijhoogte is hierdoor ongeveer 30 cm. Verder is de aanhanger voorzien van twee rijplaten van 1,1 meter. Tijdens transport klap je deze platen verticaal op.

TKD

Veldhuizen wilde de aanhanger op vakbeurs TKD in Almere voor het eerst aan het publiek tonen. Door het coronavirus gaat deze beurs niet door. De fabrikant kondigt de komst van de aanhanger nu aan op hun website.