Favoriet

Sportveldonderhoud

Legaal de weg op met GKB Sandspreader en Topdrop

GKB Machines heeft een typegoedkeuring op de Sandspreader en Topdrop bezanders, waardoor je met deze machines officieel de openbare weg op mag. Je hoeft deze getrokken machines dus niet langer meer op een aanhanger naar de locatie te brengen.

De Tüv en RDW hebben beoordeeld dat het productieproces van GKB Machines correct is. Daardoor mag GKB Machines zelf ‘typegoedkeuringen’ geven, laat de fabrikant weten. De Sandspreader en Topdrop hebben nu zo’n goedkeuring, omdat ze voorzien zijn van een Europees goedgekeurde oplooprem, wielremmen, banden, bumper, verlichting en reflectoren. Daarom mag je met deze getrokken werktuigen nu officieel de weg op. Bij aanschaf van een Sandspreader of Topdrop krijg je een conformiteitsverklaring waarin staat dat de machine zich op de openbare weg mag begeven. Verzekeraars kunnen naar deze verklaring vragen.

Kenteken

Volgens GKB Machines neemt de goedkeuring nog een voordeel met zich mee. Vanaf 2025 moeten trekkers en werktuigdragers een nummerplaat hebben. Dit geldt ook ook voor getrokken machines. Dankzij de typegoedkeuring zijn de machines ook voorzien van een VIN; Voertuig Identificatie Nummer ook wel chassisnummer genoemd. Daardoor is het werktuig al geregistreerd voor gebruik op de openbare weg, wat nodig is om een nummerbord te mogen voeren.

Gerelateerde artikelen