Favoriet

Maaien

Oproep Husqvarna: schakel robotmaaiers ’s nachts uit

Machinefabrikant Husqvarna doet een oproep om robotmaaiers van zonsondergang tot zonsopgang uit te zetten. Van juli tot en met september lopen er namelijk veel jonge egels over het gazon. Op die manier wil de fabrikant voorkomen dat de egels geraakt worden door de maaimessen.

Daarnaast neemt de machinefabrikant nog een aantal maatregelen. Zo is elke Husqvarna Automower standaard voorzien van botssensoren. Ze detecteren voorwerpen en dieren zodat de robotmaaier ze kan ontwijken. Daarnaast zijn de Automowers uitgerust met inklapbare maaimesjes. Wanneer de mesjes iets raken, klappen ze naar achteren weg.

Ondanks de gevaren voor dieren benadrukt Bart van Hal, marketing manager van Husqvarna Benelux, dat de robotmaaiers juist van meerwaarde zijn. “Een groene tuin biedt een aantrekkelijke omgeving voor vogels, insecten en egels. Het gebruik van de stille en emissieloze robotmaaier levert daarmee een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van flora en fauna in de tuin. Juist daarom is een goede harmonie van de inzet van een robot met de fauna van belang”, aldus Van Hal.

Gerelateerde artikelen