Favoriet

Maaien

Allett introduceert kleinere kooimaaier met accu

Maaierfabrikant Allett introduceert de C27 Evolution, het kleine broertje van de C34 Evolution. De kooimaaier maait 68,6 cm breed en werkt op drie 82 volts lithium-ion accu’s. Volgens de fabrikant is het de stilste maaier die zij momenteel bouwen.

De maaihoogte is in stappen van 0,18 mm instelbaar van 8 tot 55 mm hoogte. De maaier kan voorzien worden van een maaicilinder met zes of acht bladen. Eventueel kun je ook een verticuteer-, borstel-, beluchtings- of ‘harkcasette in de C27 Evolution plaatsen. Voor de maaikooi zit een 90 mm dikke gegroefde voorrol. De maaicilinder kun je ook achterwaarts laten draaien, zodat je de messen kunt backlappen.

Accu’s

In de maaier stop je drie 82 volts lithium-ion accu’s die een elektrische lading van 6 Ah leveren. Overigens werkt de machine ook als je maar één accu in de machine stopt. De laadtijd van de accu’s is volgens de fabrikant ongeveer anderhalf uur. Borstelloze elektromotoren drijven de maaicilinder en de achterrol aan. De totale breedte van de machine is 95 cm.

Grote broer

De grotere C34 Evolution werd al in 2018 geïntroduceerd op de Nationale Sport Vakbeurs in Gorinchem. Deze kooimaaier werkt 86,4 cm breed en moet voorzien worden van vier lithium-ion accu’s.