Favoriet

Maaien

Nieuwe Schouten Maver M1803 maai-verticuteer combinatie

Schouten Machines presenteert een nieuwe maai-verticuteercombinatie. De Maver 1803M is een compactie machine die maait, blad opneemt en verticuteert in één werkgang.

Standaard is de Maver, die z’n naam te danken heeft aan een samenvoeging van maaien en verticuteren, uitgevoerd met een set maai-hakselmessen. Verticuteermessen zijn optioneel. De messen kunnen zonder gereedschap gewisseld worden. Door de uitwerpmond naar achteren te kantelen is de maairotor aan de voorzijde veilig te bereiken om de messen te verwisselen.

Maaihoogte instellen

De maaibreedte van de Maver is 1,80 meter. De machine heeft 4 grote pendelende wielen (26×12.00-12) voor een zo laag mogelijke bodemdruk. De wielen zijn dichtbij de maairotor geplaatst  om contouren op bijvoorbeeld golfbanen goed te kunnen volgen.  De maaiunit heeft een looprol aan de achterzijde waarmee de maaihoogte kan ingesteld worden.

De opvangbak heeft een inhoud van 3.000 liter. De bak is voorzien van een paralellogram kipconstructie, waarmee gelost kan worden tussen een hoogte van 84 en 240 cm. De Maver heeft een hydraulisch verstelbare dissel waarmee de machine uit het spoor van de trekker kan rijden. De Maver wordt elektrischhydraulisch aangestuurd vanuit de cabine van de trekker.

Gerelateerde artikelen