Favoriet

Maaien

Husqvarna komt met maairobot voor sportvelden en grote gazons

Tijdens een persconferentie heeft machinefabrikant Husqvarna de komst van een grote maairobot voor het onderhoud van gazons en sportvelden tot 50.000 m² aangekondigd. De Ceora, zoals de robot heet, moet in de toekomst naast maaien ook meerdere onderhoudstaken gaan uitvoeren, zoals bijvoorbeeld belijnen.

Verder deelt Husvarna nog weinig informatie en foto’s over de nieuwe maairobot. Daarvoor moeten we wachten tot de zomer van 2021. Dan zal de fabrikant meer informatie naar buiten brengen. De Ceora-maairobots moeten vanaf begin 2022 leverbaar zijn. Volgens Husqvarna is Ceora de eerste stap naar een snelle, grootschalige en systematische maaitechnologie.

Epos

Wel is bekend dat de Ceora-robot werkt met Epos-techniek. Ofwel je hoeft geen begrenzingsdraad in te graven. Handig, want dan kun je bij het beluchten of verticuteren ook niet per ongeluk het draad beschadigen, aldus de fabrikant. Via een app op je telefoon en computer teken je de grenzen van het sportveld of gazon in op een kaart. Dankzij het Epos-satellietsysteem weet de robot waar hij rijdt en waar de grenzen zijn. Zo kan de robot op 2 tot 3 centimeter nauwkeurig de maaiwerkzaamheden uitvoeren, aldus Husqvarna.

 

Gerelateerde artikelen