Favoriet

Onkruidbestrijding

Elektrische werktuigendrager van Jean Heybroek en Motrac Industries

Via een online presentatie hebben Jean Heybroek en Motrac Industries een elektrische werktuigendrager, de Reco eTrac, geïntroduceerd. Deze werktuigendrager is voorzien van een lithium-accu. Volgens Arne van der Valk, productmanager van Jean Heybroek, kun je met de machine op een acculading acht uur lang onkruid borstelen.

De werktuigendrager is fusee gestuurd en heeft twee watergekoelde elektromotoren voor de wielaandrijving. Het accupakket zit in de blauwe bak achterop het voertuig. Op deze bak komt nog een frame waarop je eventueel een werktuig of een watertank voor onkruidbestrijding kunt plaatsen. In totaal kan het frame 1.000 kg tillen.

De cabine koopt ontwikkelaar Motrac Industries in bij een cabineproducent. De cabine is onder meer voorzien van climate control. Aan de voorzijde van het voertuig zit een elektrische onkruidborstel. In de toekomst volgen er meer werktuigen. Aan de voorkant zitten hydrauliek aansluitingen. Zo kun je ook hydraulisch aangedreven werktuigen aan de werktuigendrager monteren.

Vijf machines

De ontwikkeling van de werktuigendrager begon eind 2018. In 2019 werd het studiemodel, de MoRe-E, getest. Dit prototype was onder meer te zien op machinebeurs GroenTechniek Holland in 2019. In 2020 is Motrac Industries gestart met de ontwikkeling van het definitieve model. De eerste werktuigendragers zijn inmiddels al verkocht aan Agterberg Bedrijven, Krinkels, Dolmans Landscaping Group, Idverde en gemeente Den Haag.

Subsidie

Jean Heybroek is verantwoordelijk voor de verkoop in Nederland. Reesink Turfcare neemt deze taak op zich voor België. De Reco eTrac staat op de milieulijst met bedrijfsmiddelen en technieken die minder belastend zijn voor het milieu. Daardoor kun je gebruik maken van MIA/ Vamil subsidieregelingen. 

Gerelateerde artikelen