Favoriet

Oogsttechniek

Stihl-helmset voor zaagwerk op de grond en op hoogte

Stihl introduceert een nieuwe helmset die je zowel voor het zaagwerk op hoogte als op de grond kunt gebruiken. De Advance X-Climb, zoals de helmset heet, heeft een flexibel nylonvizier en oorkappen met een geluidsdempingswaarde van 28 dB. 

Stihl introduceert een nieuwe helmset die je zowel voor het zaagwerk op hoogte als op de grond kunt gebruiken. De Advance X-Climb, zoals de helmset heet, heeft een flexibel nylonvizier en 3M-oorkappen met een geluidsdempingswaarde van 28 dB.

De helm is voorzien van een nieuwe 4-puntkinriem met magneetsluiting. Om zwaar letsel te voorkomen, moet de kinriem kunnen losschieten als er iets achter je helm blijft haken. Bij grondwerk moet de sluiting eerder losschieten dan tijdens klimwerk. Met de koppeling, waarmee de vier bandjes aan de helm vastzitten, kun je instellen bij welke kracht de helm moet losschieten.

Ventilatie

Met een draaiknop aan de achterkant draai je de hoofdband losser of strakker. Openingen aan de achter- en zijkant van de helmschaal zorgen voor ventilatie. Verder is de helm voorzien van reflecterende stroken zodat je beter zichtbaar bent. De helmset voldoet aan de veiligheidsnormen DIN EN 12492 en DIN EN 397.

De Stihl Advance X-Climb-helm is als set verkrijgbaar met gehoorbescherming en vizier, maar kan ook los worden aangeschaft.

Gerelateerde artikelen