Favoriet

Algemeen

Twintig accu’s tegelijk opladen in nieuwe Stihl-laadkast

Machinefabrikant Stihl heeft in samenwerking met de Duitse kastenfabrikant Kesseböhmer een nieuwe laadkast ontwikkeld. In de kast is ruimte voor maximaal twintig laadsystemen voor blokaccu’s of vijf laadsystemen voor rugaccu’s. Brandwerend is de kast opvallend genoeg niet.

Met de laadkast wil Stihl de mogelijkheid bieden om alle accu’s op een centrale plek op te laden. In de kast zitten namelijk vijf lades die je uit kunt trekken. In elke lade is ruimte voor vier laadsystemen voor blokaccu’s of één laadsysteem voor een rugaccu. Met een startknop activeer je alle laadsystemen. Led-lampjes tonen het laadniveau van elke lade. De kast kun je met een sleutel vergrendelen, zodat je de accu’s en opladers kunt beveiligen tegen diefstal.

De laadkast vereist geen wijzingen aan de elektrische installatie. De laadkast sluit je namelijk aan op een 220 volts stopcontact. Eventueel kun je de kast ook aansluiten op een driefasige 400 volt aansluiting.

Brandwerend

Laat je een lithium-ion-accu per ongeluk vallen, dan kan er in de accu kortsluiting ontstaan. De accu kan daardoor langzaam ontbranden en dat neemt grote risico’s met zich mee. Om die reden introduceerde Husqvarna eerder dit jaar een soortgelijke laadkast die brandwerend is en tevens voorzien is van een rookmelder en blussysteem. De laadkast van Stihl is niet brandwerend.


 

Gerelateerde artikelen