Favoriet

Boomverzorging

Ego komt met professionele stokzaag en -heggenschaar in één

Machinefabrikant Ego komt met de PPX1000. In het uiteinde van de telescoopsteel kun je een stokzaag of -heggenschaar aankoppelen. De steel heeft een reikwijdte van 172 tot 265 cm. Koppel je daar de snoeizaag of heggenschaar nog aan dan reikt de PPX1000 tot 4 meter hoogte.

De aluminium steel is ovaalvormig en is daardoor stevig. De machine heeft een achter- en bovengreep. Op de bovengreep zitten twee schakelaars voor het activeren van de machine. De ene schakelaar gebruik je als je met de snoeizaag of heggenschaar dichtbij de grond werkt. Wil je hoge takken zagen of hoge hagen snoeien dan is het handiger om de andere schakelaar te gebruiken.

Stekker

De kop van de PPX1000 kun je zonder het gebruik van gereedschap verwisselen. Er is keuze uit de PTX5100-heggenschaar of de PSX2500-snoeizaag. In de steel van de PPX1000 zit een stekker verwerkt. Zodra je de heggenschaar of snoeizaag in de steel schuift, dan koppelt ook direct de stekker aan. Beide werktuigen hebben namelijk een eigen borstelloze motor.

De PTX5100-heggenschaar heeft een bladlengte van 51 cm en tandafstand van 21 mm. De messen zijn laser gesneden en diamant geslepen. Volgens de fabrikant kunnen de dubbelgeslepen messen takken tot een diameter van 26 mm snoeien. De snoeihoek is aanpasbaar. Met de heggenschaar kun je maximaal 3,7 meter hoog werken.

Takken tot 200 mm

De PSX2500-snoeizaag heeft een 25 cm groot zaagblad. Om het blad ligt een Oregon 3/8″ x 1,1 mm zaagketting. De kettingsnelheid is 22 m/s. Volgens de fabrikant is de zaag geschikt om takken tot 200 mm door te zagen. De hoek van de snoeizaag kun je op meerdere manieren verstellen. Met de snoeizaag kun je tot op ongeveer 4 meter hoogte werken.

Gerelateerde artikelen