Favoriet

Boomverzorging

Met één hand bedienbare kloofmachine van Posch

De Oostenrijkse fabrikant Posch komt met de Polly-kloofmachine. Opvallend is dat je deze liggende houtklover met één hand kunt bedienen. Zodra je de transparante beschermkap naar beneden duwt, wordt het blok hout tegen het splijtmes aangeduwd. De polly heeft een kloofkracht van 8 ton. 

De Oostenrijkse fabrikant Posch komt met de Polly-kloofmachine. Opvallend is dat je deze liggende houtklover met één hand kunt bedienen. Zodra je de transparante beschermkap naar beneden duwt, wordt het blok hout tegen het splijtmes aangeduwd. De Polly heeft een kloofkracht van 8 ton.

Met de machine kun je stammen tot 40 cm diameter en maximaal 54 cm lengte kloven. Dankzij de autospeed-functie past de machine de kloofdruk en toevoersnelheid aan op de hardheid van de stam. De machine heeft een maximale voorloop van 8 cm/s en een maximale terugloop van 18 cm/s. Standaard wordt de Polly geleverd met een 4-voudig splijtmes. De hoogte van het mes kun je hydraulisch aanpassen aan de diameter van de stam. Het mes kun je zonder gebruik van gereedschap verwisselen voor een 2-, 3- of 6-voudig mes.

Aftakasaandrijving

Bij aanschaf van een Polly-kloofmachine kun je kiezen op welke manier je de kloofmachine wilt aandrijven. Er is keuze uit een 5,5 kW (6,8 pk) elektromotor die draait op krachtstroom. Deze versie staat op 30 cm grote massief rubberen wielen, waardoor je de machine eenvoudig kunt verplaatsen. Ook is er een versie verkrijgbaar die je in de driepuntshef van je trekker hangt. Deze kloofmachine wordt aangedreven via de aftakas van de trekker. Tot slot is er ook een variant met een 9,7 kW (13 pk) sterke Briggs & Stratton-benzinemotor verkrijgbaar. Volgens de fabrikant verbruikte deze motor tijdens het werk 2 tot 2,5 liter benzine per uur. De tank heeft een inhoud van 8,5 liter.

Gerelateerde artikelen