Favoriet

Maaien

Nieuwe Ego-zeroturnmaaier werkt op zes standaard blokaccu’s

Machinefabrikant Ego komt met een volledig elektrische zeroturnmaaier. De machine kun je voorzien van maximaal zes 56 volts blokaccu’s. Dit zijn dezelfde accu’s die je ook voor het accugereedschap kunt gebruiken. Je moet nog wel even geduld hebben, want de maaier is pas in 2022 in Nederland verkrijgbaar.

In Nederland zijn er nog weinig details over de machine bekend. Maar Amerikaanse websites en video’s, daar waar de maaier al in de praktijk draait, geven wel meer informatie. De Z6, zoals de typeaanduiding van de maaier luidt, weegt 186 kg en heeft een 106 cm breed maaidek. Het maaidek werpt de grasresten aan de rechterkant uit. De zijuitworp kan je ook afsluiten met een kunststof kap, zodat de maaier het gras mulcht. De 53 cm lange maaimessen kunnen op vier snelheden draaien. Met twee knoppen naast het bedieningsscherm, rechts naast de stoel, stel je de messnelheid in. De maaihoogte is in tien stappen instelbaar van 3,8 tot 11,4 mm.

Snellader

Om te kunnen maaien moet je minimaal twee tot maximaal zes accu’s (56 volt, 10 Ah) in de machine plaatsen. Met zes volle accu’s kun je met de machine ongeveer 6.000 vierkante meter maaien, aldus de fabrikant. Op het bedieningsscherm lees je de resterende acculading af. Led-lampjes, die gelijk zijn aan de lampjes op een Ego-accu, bij je voeten laten eveneens zien hoe vol de accu’s nog zijn. Met een 1.600 watt oplader zou je de accu’s in twee uur weer kunnen opladen. Je hoeft de accu’s niet uit de machine te halen om ze op te laden. Er zit namelijk een stekkeraansluiting aan de linkerkant van de maaier.

De Z6 kan op vier snelheden rijden. Ook dit stel je in met twee knoppen naast het bedieningsscherm. De maximale rijsnelheid is 12,9 km/h. De maaier heeft ook drie werkmodi; control, standaard en sport.

USB-aansluiting

De maaier is voorzien van een geveerde stoel die je op verschillende manieren kunt verstellen. Links naast de bestuurderstoel zit een dubbele bekerhouder. Onder een klep vind je een opbergvak met een USB-aansluiting, zodat je tijdens het maaien je telefoon kan opladen. Rechts naast de stoel zit een aan-/uitknop en het bedieningsscherm waarmee je de machine kan instellen.

De Ego Z6 is pas in 2022 in Nederland verkrijgbaar. Later dit jaar wordt er al wel een demomodel afgeleverd bij importeur Stierman de Leeuw in Apeldoorn. In Amerika is de maaier al wel verkrijgbaar. Daar kost de Z6 4.999 dollar, omgerekend is dat ongeveer 4.160 euro.

Gerelateerde artikelen