Favoriet

Maaien

Husqvarna onthult nieuwe details over Ceora-maairobot

Machinefabrikant Husqvarna heeft tijdens een online persconferentie nieuwe details bekend gemaakt over de Ceora-maairobot. Zo beschikt de maairobot over drie maaischijven met ieder vijf mesjes. Het maaidek is opklapbaar, waardoor je de onderkant van het dek eenvoudig kunt reinigen en de maaimesjes kunt vervangen.

Aan de voorkant van het maaidek zitten twee zwenkwielen. De achterwielen zijn aangedreven. Roterende borsteltjes vegen de achterwielen schoon. Zo wil de fabrikant voorkomen dat er grasresten aankoeken aan de wielen. Verder maakte de fabrikant niet meer details bekend. Komende maanden brengt Husqvarna met mondjesmaat nieuwe informatie naar buiten. De Ceora-maairobots moeten vanaf begin 2022 leverbaar zijn.

Geen begrenzingsdraad

Tijdens een persconferentie in december maakte Husqvarna al bekend dat de Ceora-maairobot geschikt is voor gazons en sportvelden tot 50.000 m². De Ceora moet in de toekomst naast maaien ook meerdere onderhoudstaken gaan uitvoeren, zoals bijvoorbeeld belijnen. De robot werk met Epos-techniek. Ofwel je hoeft geen begrenzingsdraad in te graven. Handig, want dan kun je bij het beluchten of verticuteren ook niet per ongeluk het draad beschadigen, aldus de fabrikant. Via een app op je telefoon en computer teken je de grenzen van het sportveld of gazon in op een kaart. Dankzij het Epos-satellietsysteem weet de robot waar hij rijdt en waar de grenzen zijn. Zo kan de robot op 2 tot 3 centimeter nauwkeurig de maaiwerkzaamheden uitvoeren, aldus Husqvarna.

Gerelateerde artikelen