Favoriet

Maaien

Scythe Robotics produceert autonome stand-on maaier

Het Amerikaanse bedrijf Scythe heeft een autonome stand-on maaier ontwikkeld. De maaier werkt volledig elektrisch. Het is oom mogelijk om de machine handmatig te bedienen.

Het Amerikaanse bedrijf Scythe heeft een autonome stand-on maaier ontwikkeld. De maaier werkt volledig elektrisch. Het is ook mogelijk om de machine handmatig te bedienen.

Op de machine zit een 132 cm breed maaidek. Onder het dek zitten drie maaimessen die ieder door een eigen elektromotor worden aangedreven. De messen maaien op een hoogte van 3,8 tot 15,4 cm. De achterwielen worden aangedreven door een 14,7 kW (20 pk) sterke elektromotor. De maximale rijsnelheid is 16 km/h. De maaier weegt 499 kg.

Naast de autonome werking kun je de machine ook zelf besturen. Hiervoor stap je achterop het achterplateau en leun je met je bovenbenen tegen het kussen. Bovenop de machine zitten alle bedieningselementen. Voordat de maaier autonoom kan maaien, rijd je eerste een ronde langs de rand van het gazon. Zo weet de software van de maaier wat de perceelsgrenzen van het te maaien oppervlakte zijn. Daarna kan de maaier zelfstandig het werk doen. De robot bepaalt zijn maairoute en herkent obstakels met behulp van acht HDR-camera’s, een GNSS-systeem, twee IMU-eenheden en twaalf ultrasone sensoren. Detecteert één van de camera’s of sensoren een obstakel, dan stuurt de maaier een berichtje naar een applicatie op je telefoon.

18,6 miljoen dollar

Scythe Robotics is in 2018 opgericht door Jack Morrison, Isaac Roberts en Davis Foster en is gevestigd in Boulder in de Amerikaanse staat Colorado. Bij het bedrijf werken 30 medewerkers. Investeerders hebben een bedrag van maar liefst 18,6 miljoen dollar ingelegd. Dit geld wordt gebruikt om de activiteiten van het bedrijf in Texas, Florida en Colorado uit te breiden. Ook wil het bedrijf graag nog meer autonome machines produceren.

Gerelateerde artikelen