Favoriet

Winterdienst

Amazone IceTiger met bandbodem

Machinebouwer Amazone presenteert de IceTiger. De strooier voor in de driepuntshef heeft standaard een inhoud van 1.000 liter. Met opzetstukken kan dat worden vergroot met 300 of 600 liter tot een maximum van 1.900 liter.

De IceTiger heeft steile wanden waarmee het achterblijven van strooigoedresten vermeden moet worden. De nieuwe strooier heeft een hydraulisch aangedreven bandbodem. De bodem heeft een groot contactoppervlak, waardoor de kans op verstopping wordt verkleind. Via de bandbodem komt het strooigoed in en glijgoot waarna het op de strooischotel terecht komt. De snelheid van de bodem kan vanwege de hydraulische aandrijving precies worden ingesteld. Daardoor zijn ook kleine strooihoeveelheden tot 5 gram per vierkante meter mogelijk. De werkbreedte kan ingesteld worden van 2 tot 8 meter.

Pekelinrichting optioneel

Optioneel kan de IceTiger worden uitgerust met een pekelinrichting met een bakcapaciteit van in totaal 500 liter om te strooien met nat zout. Vlak voor de strooischotel worden de vaste stof en pekel met elkaar vermengd, waarbij de pekeltoevoer gebeurt via een hydraulisch aangedreven pomp.