Favoriet

Onkruidbestrijding

Impregneermiddel moet onkruid op verhardingen tegengaan

Impershield Europe uit Bergen op Zoom en Natural Plastics International uit Heemskerk zijn bezig met de ontwikkeling van BioSeal Pavement. Dit middel bestaat grotendeels uit boomhars en spuit je met een lagedrukspuit op de voegen van de bestrating. Het middel bindt het zand in de voeg en moet voorkomen dat er onkruid tussen de stenen groeit.

Voor het gebruik van het middel moeten de voegen gevuld zijn met minimaal 2 centimeter schoon straatzand. Ook moet de bestrating droog zijn. Het transparante middel bindt zich met het zand en de steen of tegel en moet onkruidgroei voor meerdere jaren tegengaan, aldus Impershield. Na 2 uur is de behandelde oppervlakte beloopbaar en na 24 uur is de bestrating berijdbaar voor verkeer.

Eerste resultaten

Impershield Europe en Natural Plastics International ontwikkelen het middel op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom. Het doel is om een milieuvriendelijk en betaalbaar middel te ontwikkelen dat bestrating vijf tot acht jaar onkruidvrij houdt. De eerste praktijktesten laten echter nog niet de gewenste resultaten zien, meldt Green Chemistry Campus. Daarom onderzoeken Impershield en Natural Plastics welke factoren van invloed zijn, zodat het gewenste resultaat alsnog wordt bereikt.

Voor de ontwikkeling van het middel heeft Impershield een bijdrage ontvangen uit de biobased stimuleringsregeling van de gemeente Bergen op Zoom en provincie Noord-Brabant.

Gerelateerde artikelen