Favoriet

Algemeen

Nieuwe Stihl-multilader laadt tot vier blokaccu’s op

De Duitse machinefabrikant Stihl introduceert de AL 301-4. In deze multilader kun je tot vier AP-blokaccu’s achtereenvolgens opladen.

Zodra je de stekker in het stopcontact steekt en de accu in de multilader wordt geplaatst, start de laadprocedure automatisch. De multilader laadt de accu’s één voor één in een specifieke volgorde op. Kan een accu niet worden geladen, dan wordt deze overgeslagen. Als alles accu’s volledig zijn opgeladen, schakelt de acculader automatisch uit. Tijdens het laden worden de accu en de acculader warmer. De acculader is voorzien van een ingebouwde ventilator, die tijdens het laden automatisch in- en uitschakelt.

Op de multilader vind je vier ledlampjes. Zodra je de knop indrukt, weergeven de ledlampjes de laadstatus van elke accu. Brandt het lampje groen, dan wordt de accu geladen of staat de accu in de wachtrij om geladen te worden. Is het lampje rood, dan mankeert er iets aan de accu of de lader. Zodra je de knop indrukt, lichten ook de ledlampjes op de accu’s op. Zo zie je direct hoe vol elke accu zit.

Volgens de fabrikant is de 4,4 kg wegende multilader extra stevig en robuust gebouwd, zodat je de lader ook kunt meenemen achterin de bedrijfsbus. Om ruimte te besparen, zijn de laders ook stapelbaar. Je kunt de lader ook met vier schroeven aan de wand bevestigen. De multilader kost ongeveer 275 euro exclusief btw.

Gerelateerde artikelen