Favoriet

Maaien

Agria komt met elektrische bestuurbare werktuigendrager

De Duitse fabrikant Agria introduceert een elektrische bestuurbare werktuigendrager. De 9700e is voorzien van een categorie I-hef en kan werktuigen via een aftakas aandrijven.

De Duitse fabrikant Agria introduceert een elektrische bestuurbare werktuigendrager. De 9700e is voorzien van een categorie I-hef en kan werktuigen via een aftakas aandrijven.

Onder de kap ligt een 48 volts lithium-ionaccu met een vermogen van 24,8 kWh. Dit accupakket levert stroom aan meerdere elektromotoren. Zo wordt elke rups door een eigen elektromotor aangedreven. Volgens de fabrikant kun je op een acculading vijf uur zwaar werk met de machine uitvoeren. Vraag je minder vermogen van de machine, dan is de werkduur maximaal acht uur. De accu laad je in tien uur op met een 230 volts oplader. Met een 400 volts oplader halveer je de laadduur tot vijf uur. Volgens Agria kan de machine hellingen tot 50 graden beklimmen. Het vermogen van de werktuigendrager is naar verluidt vergelijkbaar met een trekker van 22,0 kW (30 pk).

Hydraulische topstang

De werktuigendrager is voorzien van een categorie I-hefinrichting met een hydraulische topstang. Voor de topstang heeft de werktuigendrager 3 liter hydrauliekolie aan boord. De lengte van de topstang kun je wijzigen met een knop op de afstandsbediening. Werktuigen tot maximaal 300 kg kun je in de hefinrichting bevestigen. De hef tilt 130 tot 480 mm hoog en heeft tevens een zweefstand. De aftakas kan zowel links- als rechtsom met 540 en 1.000 toeren per minuut draaien. Verder verkoopt Agria een speciaal adapterframe. Met dit frame kun je werktuigen die aan de Agria 5900 en 3400 passen aan de werktuigendrager bevestigen.

Rijsnelheid

De werktuigendrager bedien je met een Autec-afstandsbediening met 2,8 inch kleurendisplay. Het bereik van de afstandsbediening is maximaal 300 meter. De fabrikant raadt echter aan om niet verder dan 100 meter bij de werktuigendrager vandaan te staan. De rijsnelheid is instelbaar in vier standen: 0 tot 2,5 km/h, 0 tot 4 km/h, 0 tot 6 km/h of 0 tot 10 km/h.

De werktuigendrager is zonder werktuig 180 centimeter lang, 120 centimeter breed en maximaal 92 cm hoog en weegt ongeveer 780 kg. Volgens Hans Biemans van Dutch Soil Equipment, de nieuwe importeur van Agria, komt de machine eind april voor het eerst naar Nederland.