Favoriet

Boomverzorging

Linddana maakt TP 215 Mobile versnipperaar compacter

De Deense fabrikant Linddana heeft het ontwerp van de TP 215 Mobile onder handen genomen. Naast een compactere opbouw heeft de machine voortaan ook TP Pilot+ no-stress regeling.

De Deense fabrikant Linddana heeft het ontwerp van de TP 215 Mobile onder handen genomen. Naast een compactere opbouw heeft de machine voortaan ook TP Pilot+ no-stress regeling.

De tandemuitvoering staat op een Al-ko onderstel en is voorzien van een draaikrans. In gedraaide stand stak bij de voorganger het motorcompartiment van de versnipperaar over het onderstel. Bij werkzaamheden langs de weg kon dit voor lastige en gevaarlijke situaties zorgen. Om die reden heeft de Deense fabrikant de opbouw compacter gemaakt. Volgens de Nederlandse importeur Hissink in Oeken (Gld.) steekt de opbouw nog nauwelijks uit naast het onderstel.

Verder is de TP 215 Mobile voorzien van TP Pilot+ no-stress regeling dat onder meer overbelasting van de motor moet voorkomen. Op het display kun je tevens het brandstofniveau, de bedrijfsuren, onderhoudsinformatie en storingen aflezen. Ook beschikt de machine over Range Control. Hierbij neemt het rotortoerental automatisch af, zodra er enige tijd geen takken of stammen worden ingevoerd. Dit bespaart brandstof en scheelt lawaai. Voor het versnipperen van fijn materiaal kan de Low-Noise modus gebruikt worden. Hierbij draait de rotor van de machine met een lager toerental.

Hatz-dieselmotor

De TP 215 Mobile is voorzien van een driecilinder Hatz-dieselmotor met een vermogen van 44 kW (59 pk). De invoer heeft twee walsen en de opening is in totaal 216 bij 265 mm groot. De hakselschijf kan takken tot 216 mm dikte versnipperen tot snippers van 4 tot 14 mm. De schijf heeft een diameter van 760 mm, weegt 140 kg en heeft vier messen en drie tegenmessen. De TP 215 Mobile T op het tandemonderstel weegt in totaal 1.900 kg.

Gerelateerde artikelen