Favoriet

Maaien

Ransomes introduceert elektrische frontmaaier

Machinefabrikant Ransomes heeft vorige week op vakbeurs Saltex een elektrische frontmaaier geïntroduceerd. De Aurora Elite maait 1,52 meter breed.

Machinefabrikant Ransomes heeft vorige week op vakbeurs Saltex een elektrische frontmaaier geïntroduceerd. De Aurora Elite maait 1,52 meter breed.

De Ransomes Aurora Elite is voorzien van een Samsung-lithiumaccu. Een elektromotor drijft via een differentieel de voorwielen aan. Bij het remmen regenereert de elektromotor elektriciteit wat de werkduur op een acculading moet verlengen. De oplader is ingebouwd in de machine. De maaier is voorzien van een elektrische handrem die automatisch in- en uitschakelt. De frontmaaier behaalt een maximale rijsnelheid van 25 km/h.

Het stalen cirkeldek is voorzien van drie maaimessen. De messen worden elektrisch aangedreven. Elk maaimes is hiervoor voorzien van een eigen elektromotor. De maaihoogte is instelbaar van 25 tot 115 mm. De maairesten worden aan de achterkant uitgeworpen. Eventueel is er een mulchkit bij de maaier leverbaar. Het maaidek wordt nog wel hydraulisch op en neer bewogen. Ook de stuurinrichting werkt hydraulisch.

De Aurora Elite is 3,23 meter lang, 2,15 meter hoog en 1,65 meter transportbreedte. De wielbasis is 1,48 meter. De machine weegt 1.238 kg. De frontmaaier kan optioneel worden voorzien van een zwaailamp, rijverlichting, buitenspiegels, een luchtgeveerde stoel, opbergboxen en een hellingwaarschuwingssysteem.

Gerelateerde artikelen